Vinterdepressiv og eksamens presset? Så kig her...

Sund hygge i den kolde tid!

Så jeg tilbage igen, efter en lang pause herinde.
Man må sige at december har været en travl tid, fyldt med nye forandringer.
Men nu jeg klar på lidt blogning igen, med fokus på luksus og velvære. Men jeg har især tænkt mig at blogge om sundhed. Nu går jeg et nyt kapitel i møde, der hedder ernæring og sundhed på metropol i København.  Jeg starter først februar men jeg har altid syntes at sund kost er vigtig!

Jeg har gennem årenes løb, fundet frem til at protein er godt hvis man vil tabe sig i sin fedt% hvis man altså skære ned på kulhydraerne samtidig. Her til januar fokusere man især på at tabe sig efter en fed december (som altid). Men det skal ikke kun være kedelig sunde ting man skal spise. Man kan forkæle sig selv lidt ved at lave denne sundere gulerodskage. I den mørke tid vi har nu, har man brug for lidt hygge og det kan denne kage være med at til at sprede.
Denne gulerodskage er især god, fordi den indeholder meget lidt sukker og ingen mel. og så smager det super godt 😀

Det du skal bruge til denne kage er:

  • 225 g æggehvider
  • 2,5 dl mælk (af ejet valg)
  • 120 proteinpulver (jeg brugte Whey 100 vanilje for at gøre kage søder)
  • 125 g havregryn (man kan sagtens bruge glutenfri)
  • 1 banan
  • 3 tsk kanel
  • 10 gram sødemiddel (jeg brugte sukrin gold)
  • 4 alm størrelses gulerødder
  • 30 g kokosmel
  • 50 g hakkede valnødder

Fremgangsmåde:

  • Blend æggehvider, mælk, proteinpulver, havregryn, banan og kanel samen så du for en dej masse.
  • Riv så gulerødderne og kom i dejen
  • Derefter putter du kokosmelen i.
  • Hæld dejen i kageformen og bag ved 180 grader alm. ovn. (det gør kagen ikke tørre ud), i 25-30 minutter.
  • Tjek med en striknål eller gaffel om den er nok, ved at putte gaflen i kagen og hvis der ikke hænger dej fast, er det klar.

 

Gode serverings tip:

  • Tag noget skyr og put vanilje korn i og bland. Brug det som topping til kagen.
  • Tø nogle bær op fra fryseren i en lille kasserolle med lidt sukrin og vanilje og lad det små simre til det bliver en samlet masse du kan servere til kagen.
  • Hvis du gerne vil søde kagen lidt ekstra kan man putte rosiner i dejen og bag.

 

Velbekommen i de mørke tider! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterdepressiv og eksamens presset? Så kig her...